twitter
    Проследи ме във Facebook :)

понеделник, 1 декември 2008 г.

еBay бе осъден за продажба на фалшиви стоки


LVMH заведе дело срещу френската секция на eBay, затова, че не е направила достатъчно да ограничи продажбата на фалшиви копия на продукти на групировката. Сред засегнатите марки са Живанши, Кристиан Диор, Кензо и др. Те обвиниха eBay, че си е затворил очите пред продажбата на евтини копия на продуктите си.
Френски съд намери за виновен Интернет аукциона “eBay” по обвинение, че е позволил продажбата на фалшиви луксозни стоки. Така eBay ще трябва да плати 40 милиона евро на LVMH, една от най-големите групировки за луксозни стоки.
Марките Диор, Герлен, Кензо и Живанши, заявиха, че дори продажбата през Bay на оригинални техни продукти е незаконна тъй-като те се разпространяват само от предварително одобрени дилъри. Френският съд забрани на eBay да продава парфюми на четирите марки.
От eBay бяха категорични, че ще обжалват присъдата. Те заявиха, че LVMH се опитва да прилага ограничаващи свободната конкуренция мерки, което е за сметка единствено на потребителите. Говорителят на компанията Ванеса Канзини обясни, че когато се появи фалшива стока на сайта, тя бива веднага свалена. По думите й с решението си френския съд засяга не само продажбата на фалшиви копия, ами узаконява ограничаването на конкуренцията.

Няма коментари: