twitter
    Проследи ме във Facebook :)

събота, 10 ноември 2012 г.

Новото ми парче - "Диктатура"

Линк към песента: DJ Rusi MC - Diktatura

Граф Дракула отива на обяд


Мъж си направи тест за бременност


Също както кучетата и мъжете обичаме да пикаем на различни места и върху разнообразни неща - дървета, гуми на автомобили, храсти и т.н. Сигурно поради тази причина (търсим някаква логика), когато един младеж намерил тест за бременност, оставен от бившата му приятелка в шкафчето в банята, той решил да се изпикае върху него.
Направил го, не се сдържал и познайте какво се оказало - тестът излязъл положителен. Момчето доста се развеселило от този резултат и решилo да позабавлява с него и хората в социалната мрежа Reddit, споделил случката и получил най-различни забавни коментари. Един от тях обаче съвсем не бил забавен. Той гласял, че младежът трябва да се прегледа, защото този резултат от теста за бременност можело да означава, че има рак на тестисите. Доста нервен нашият герой отишъл на доктор и наистина се оказало, че има рак на теститите. За радост в доста ранна фаза. Е, има вероятност да изгуби едната си топка, но и 99% шанс за оцеляване. 
Какъв е изводът от тази история ли? Ами един мъж винаги трябва да следва импулсите си и ако му се прииска да си направи тест за бременност, просто да се изпикае върху лентичката. Не се знае кога точно тази уж детинска и незряла постъпка ще му спаси живота.
Източник: Guyspeed

Пиенето на работа е наложително


Уважаеми работодатели, уважаеми народни представители, скъпи гости, дами и господа. Позволявам си да се обърна към вас, тъй като знам, че всички вие се стремите да предоставяте на своите служители приятна работна обстановка, удовлетворителен работен процес и възможност за кариерно развитие. По този повод имам едно предложение, което смятам, че ще допринесе за положителни промени в живота на вашите служители. Предлагам консумацията на алкохол по време на работа да бъде официално разрешена.
Може би сега се кокорите възмутено и се чудите дали съм пияна? Не, не съм, ей Богу! Предложението ми е сериозно обмислено, претеглено и съвсем съзнателно отправено към вас. Смятам, че алкохолът може да повлияе положително на хората, които работят за вас, без значение в каква сфера се трудят. Следват доводите ми.
Служителите ще идват на работа с удоволствие
Самата мисъл, че на бюрото ги чака чаша ароматна вишновка, може да направи чудеса за настроението на хората. Те ще се събуждат с усмивка на лице. Ще се приготвят с нескрит ентусиазъм и дори леко припряно, защото няма да имат търпение да прекрачат прага на офисната сграда.
Няма да скатават
Пределно ви е ясно, уважаеми работодатели, че 99% от служителите се опитват да се скатаят от работа. Дали ще се направят на грипозни, дали ще удължат уж случайно обедната си почивка или ще пропушат насила, само и само да излизат по-честичко, те неизменно ще мислят начини да се пошляят. В голяма част от случаите причина за тези скатавки е именно алкохолът - обедна биричка, заплата, за която трябва да се почерпи или просто покана за "кафе" с другите колеги. Ако употребата на алкохолни напитки е разрешена, вашите служители няма да усещат липсата им и следователно доста по-малко ще излизат, за да си набавят нужното им количество.
Ще прекарват повече време в офиса
Ефективността на работата и по-голямата продуктивност неизменно се повлияват от времето, което човек прекарва на работното си място. Ако само щъка и си намира всякакви оправдания, за да излиза от офиса, значи работата му не е много чиста. Чистото уиски обаче е напълно достатъчен стимул за вашия работник да остане в офиса. То ще му действа като невидим магнит, заради който вместо да се чуди как да не работи, напротив - ще търси още и още работа, за да остане и да си допие. Като бонус дори ще имате служители, които изобщо няма да напускат работните си места, защото няма да има причина да го правят. Те винаги ще са навреме за началото на работния ден и така няма да губят инерция.
Всички служители ще харесват работата, която вършат
Точно така, дами и господа, отегчението и досадата ще останат в миналото. Във вашите фирми и компании ще се настани константно добро настроение, както и желание и хъс за работа, придружени с нестихващ порив за неуморен труд. Повече няма да чувате шушукане между колеги, в което всеки се оплаква от работата, която върши. Напротив, все по-често ще виждате благодарност, уважение и искрено щастие в очите на хората около вас. Алкохолният блясък в погледите ще озарява деня им и ще повлиява положително на работния процес.
Ще сформирате отборен дух
За да бъде един екип успешен, той трябва да е сплотен и да мисли като едно цяло. А как хората най-успешно се сприятеляват? На маса и с чаша, разбира се. Свободната консумация на алкохол по време на работа ще бъде крачка към всеобщо сприятеляване, уважаване и масова колегиалност. Служителите ви ще се прегръщат по коридорите, ще пеят песни и ще се сближават. Което неминуемо ще рефлектира върху цялостната работна атмосфера и ще повиши резултатите на цялата компания.
Всички ще бъдат честни
Знаете, че алкохолът умее да натиска бутона на истината у всеки човек. А има ли нещо по-хубаво от това хората в един екип да са честни помежду си? Аз ще ви отговоря - няма. Край на интригите, край на недоизказаните мнения. Ако позволите на служителите ви да пият по време на работа, вие ще им дадете възможност да бъдат искрени и да заздравят още повече отношенията си. И от този процес вашият бизнес може само да спечели.
Никой няма да се оплаква от заплатата си
Тук може би сте си казали "Е, това вече е невъзможно!". Но ще сгрешите. Не познавам човек, на когото парите да са му достатъчно, без значение каква заплата взима. Но знам едно - човешката душа най-лесно се теши, когато чуе "наздраве!", последва звън на чаши и блага глътка любим алкохол премине през гърлото. Тогава някак проблемът с парите остава за "утре сутринта". Поради тази причина, ако позволите на работниците си да консумират алкохол, ще им давате утехата, от която неминуемо се нуждаят, тъй като по презумпция парите не им стигат. Разбира се, това не значи, че не трябва да им плащате подобаващо, замъглявайки очите и мозъците им с алкохол. Точно в този случай пиенето е само временно решение.
Заключение
Наложително е алкохолът да бъде официално разрешен на работното място. И е от изключително значение той да бъде предоставян от фирмата. Точно както е задължително да осигурявате безплатна минерална вода на своите служители, така и алкохолът трябва да бъде на разположение на всички, без да се налага да плащат за него. Вие, уважаеми работодатели, решавате как да организирате процеса - дали да поръчвате по свое усмотрение видове, марки и количества, или да се доверите на усета на самите служители. По-важното е да осъзнаете важността и наложителността на алкохолната свобода на работното място.
Изявлението ми приключва, за да не ви отегча. Надявам се, че съм успяла да ви убедя в необходимостта от консумация на алкохол сред вашите служители. С едно такова решение вие не само ще ги изненадате приятно, но и ще ги предразположите да работят, да развиват въображението си и най-вече да бъдат щастливи. А когато служителите са щастливи, техният шеф също е щастлив. Вие не искате ли щастие?
//divbg//

Eдно от възможните решения със справяне с "Gangnam" ситуацията


PSY и неговият мега-гига-хипер-ултра хит "Gangnam Style" налазиха целия свят и трайно се настаниха в съзнанието на всички. В началото беше забавно. После стана леко досадно. А сега вече е направо непоносимо. Само като чуем първите няколко секунди от въпросната песен, ни идва да вием, да хвърляме тежки предмети и да тичаме в кръг, докато не припаднем.
Явно и други хора се дразнят, което поне малко ни успокоява. Говорим за видео, на което попаднахме чрез наши приятели във Facebook. В него се показва едно от възможните решения със справяне с "Gangnam" ситуацията, инфектирала целия свят. Смърт! Бърза и безболезнена, с точен изстрел и хладнокръвност. По този начин успешно може да се отървем от зомбитата, танцуващи вече до болка познатия танц на PSY.



//divbg//

петък, 9 ноември 2012 г.

Бахамите или развод ?

"Обмисляхме какво да правим:
 да отидем на Бахамските острови или да се разведем.
 В края на краищата решихме, 
 че Бахамските острови са удоволствие
 само за две седмици, 
 докато добрия развод остава за цял живот."

 ~Уди Алън

понеделник, 5 ноември 2012 г.

Как да си направим чаша от хартия

Ето нещо интересно :)


Какво да правя с живота си ?


Преди няколко дни попаднах на тема в известен форум с точно това заглавие и реших и аз да си споделя мнението. Темата е доста интересна и доста обширна. Няма да мога да я събера само в един блог пост, но ще се постарая да изкажа личното си мнение поне :)
Аз не съм никой. Аз съм просто един обикновен студент в България. Имам си и диабет като за късмет от вече три години. Какво правя с моя живот ли ? Ще разберете малко по-надолу :)
Живеем в свят, в който технологиите са много развити. На където и да се обърнем ни заливат с информация. Много от нас вече имат диагнозата "постоянна жажда за информация". Социалните мрежи се развиха много бързо. Всеки ден се прибираме с мисълта колко ли известия имам във фейсбук и колко нови последователи имам в туитър. Това е. Колкото и да не ни харесва вече сме закачени към мрежата. Липсата на интернет ни прави раздразнителни и търсим начин как да продължаваме да се "социализираме" по модерния начин. Не, няма да пиша отново само за фейсбук, спокойно. :) От някъде обаче трябва да се тръгне нали :) ?
смея да кажа, че съм видял много, изживял съм повече от колкото трябва за възраста си.
Бил съм в различни среди на общуване и съм общувал с хора от различни класи. точно за това искам тук в този пост да направя едно сравнение за това какви сме наистина и какви искаме да бъдем. защо това са две различни неща и как едното пречи на другото.
Скоро гледах клип на тема "Къде е истинският мъж?" От там искам да спомена, че той не е в дискотеките, не е в казиното ... Той си е удома. Става сутрин в 7 за да отиде навреме на работа. Работи цял ден и след това бърза да се прибере удома за да нахрани семейството си, което обича. Няма да му видите парите, защото те са на влог в банката, а не на барабаните в чалга клубовете. 
Същото важи не само за мъжете, но и за всички хора, които знаят какво искат от живота си.
Какво мисли, читателю ? Като потрошиш двеста лева в дискотеката за една вечер, че ще те запомнят ли ? Въобще някой ще те забележи ли ?
Всеки ден от телевизията ни заливат с информация за насилие, бандити, кражби, изнасилвания, болници, проекти, закони...още и още. Защо е това ? Какво целят с това нещо ? Защо не дават в централната емисия проблемите на чичо Петър, който живее със 180 лева пенсия, който няма 2 лева днес за хляб, на който децата му са отдавна в чужбина и няма кой да му помогне ? Защо не показват как правителството всеки ден краде от народа си, а показват колко нови магистрали има направени няколко месеца преди изборите. 
Бил съм DJ няколко години. видял съм много хора как и колко много пари хвърлят да се забавляват, но знай, мили читателю, че аз и ти сме хората, които са им изкарали тези пари.
Един прост пример: Вземам 400лв заплата, но гледам всеки ден по телевизията как хората се забавляват с много пари, как карат скъпи коли... Разбира се искам и аз ! Може да не ми е нужно, но ако ежедневието ти е сиво...100% и ти искаш да си като тях. Обаче...тук идва едно обаче. Не можеш ! Не можеш от първия етаж на блока да стигнеш направо на 12-тия. Трябва да извървиш всички етажи. Всеки ден във фейсбук се пускат снимки от купони, клипове които са в топ класациите на сайтовете за видео споделяне. Искаш веднага да постигнеш същото. Няма как да стане...опитваш и оставаш разочарован. Не бъди Супермен, бъди себе си !
Малко се отплеснах от темата, за което се извинявам. Ако сте чели предишни постове ще се уверите, че просто така си пиша. :)
Искам да посъветвам хората, които не знаят какво да правят с живота си следното:
хора, излезте навън ! Забравете за дискотеките, еврофутбола, многото хора ... поне за малко забравете фейсбук. Много е приятно ако си направиш план за деня. Вземете си една Неделя, викнете любим човек с вас преди обяд. Изпийте по едно кафе, поговорете си него. За обяд си направете една вкусна супа. Стойте поне 20 минутки и обядвайте, а не бързайте да ставате за да проверите фейса какво прави. След обяд си дайте почивка, неделя е все пак. Вземете книга и прочетете малко. Може да не ви е интересна, но вие не спирайте...надникнете в историята.
Заменете гледането на клипчета във vbox7 със сън. Поспете час-два. следобедния сън е прекрасен. Направете си следобедна разходка из парка, дори и извън града/селото. Вечерта си идете на кино. Ако нямате кино в града вземете филм от приятел и си го пуснете на компютъра.
Легнете си рано...примерно към 10. Повярвайте ми, ще се чувствате по-добре от колкото да киснете пред компютъра или да се напивате в къчмите.
Защо пак фейсбук е виновен ? Ами защото покрай 134254 приятели там много хора си мислят, че като излязат навън отново тях ще ги има като приятели и той ще е центъра на вселената. Да, но отново човек остава разочарован от настоящето :)
Една камара от приятелите и познатите ми са забравили какво е предназначението на компютъра.
Преди не чак толкова много години, когато вместо фейсбук и лаптопи имахме ICQ и настолни компютри с по 128мб рам и едва 10-на GB хард диск....всичко беше хубаво.
Компютъра се считаше за нещо добро, нещо хубаво...средство за забавление. Сега е просто едно болестно състояние. Сега ще кажете..."Ама и ти пишеш това на компюютъра, и ти имаш фейсбук"
Да, имам...и туитър имам :) Но ги ползвам само да разпространявам и рекламирам написаното от мен :)
Ако нямаш работа си намери. Хем ще изкарваш пари, хем ще се срещаш с нови хора. Не гледай наборите си, че всеки ден харчат много пари за глупости и са с най-модерните технологии. 
Не си купувай нещо, което няма да ти върши работа. 
Кажи ми, читателю/читателко..... Как ТИ се забавляваш с компютъра ? Какво те кара да се усмихнеш и да се почувстваш по-добре ? Преброй сайтовете, които посещаваш...на бас, че се броят на пръсти. На бас, че по-младите от вас не знаят какво е това FTP и DC++ и за какво служат. Колко от вас използващи компютри са правили нещо значимо с него ? Пред компютъра си да предположим от 2 до 6 часа дневно. Не си ли се замислял/а как работи компютъра, как работят сайтовете ? Не ти ли се е искало да имаш и ти ? На направиш нещо твое ?
Ето какво можеш да направиш ... купи си един учебник (или пък си изтегли) не са повече от 10-на лева. Научи се и като за начало си напиши собствен сайт и се похвали на приятелите си...нека ти завиждат. 
Ако се чудиш какво да правиш с живота си и цял ден скролваш с мишката из фейсбук и гледаш едно и също нещо по стотици пъти....направи си регистрация в някой сайт за видео споделяне /примерно vbox7.com/ и започни да си правиш видео дневник. Покажи на света какво можеш !
Всеки има свой талант, покажи ни твоя :) Ето примерно аз имам блог и пиша в него различни неща :)

И за финал ще ви посъветвам: Не бъдете толкова модерни. Не е хубаво :)
Благодаря и до нови срещи :)