twitter
    Проследи ме във Facebook :)

събота, 10 ноември 2012 г.

Пиенето на работа е наложително


Уважаеми работодатели, уважаеми народни представители, скъпи гости, дами и господа. Позволявам си да се обърна към вас, тъй като знам, че всички вие се стремите да предоставяте на своите служители приятна работна обстановка, удовлетворителен работен процес и възможност за кариерно развитие. По този повод имам едно предложение, което смятам, че ще допринесе за положителни промени в живота на вашите служители. Предлагам консумацията на алкохол по време на работа да бъде официално разрешена.
Може би сега се кокорите възмутено и се чудите дали съм пияна? Не, не съм, ей Богу! Предложението ми е сериозно обмислено, претеглено и съвсем съзнателно отправено към вас. Смятам, че алкохолът може да повлияе положително на хората, които работят за вас, без значение в каква сфера се трудят. Следват доводите ми.
Служителите ще идват на работа с удоволствие
Самата мисъл, че на бюрото ги чака чаша ароматна вишновка, може да направи чудеса за настроението на хората. Те ще се събуждат с усмивка на лице. Ще се приготвят с нескрит ентусиазъм и дори леко припряно, защото няма да имат търпение да прекрачат прага на офисната сграда.
Няма да скатават
Пределно ви е ясно, уважаеми работодатели, че 99% от служителите се опитват да се скатаят от работа. Дали ще се направят на грипозни, дали ще удължат уж случайно обедната си почивка или ще пропушат насила, само и само да излизат по-честичко, те неизменно ще мислят начини да се пошляят. В голяма част от случаите причина за тези скатавки е именно алкохолът - обедна биричка, заплата, за която трябва да се почерпи или просто покана за "кафе" с другите колеги. Ако употребата на алкохолни напитки е разрешена, вашите служители няма да усещат липсата им и следователно доста по-малко ще излизат, за да си набавят нужното им количество.
Ще прекарват повече време в офиса
Ефективността на работата и по-голямата продуктивност неизменно се повлияват от времето, което човек прекарва на работното си място. Ако само щъка и си намира всякакви оправдания, за да излиза от офиса, значи работата му не е много чиста. Чистото уиски обаче е напълно достатъчен стимул за вашия работник да остане в офиса. То ще му действа като невидим магнит, заради който вместо да се чуди как да не работи, напротив - ще търси още и още работа, за да остане и да си допие. Като бонус дори ще имате служители, които изобщо няма да напускат работните си места, защото няма да има причина да го правят. Те винаги ще са навреме за началото на работния ден и така няма да губят инерция.
Всички служители ще харесват работата, която вършат
Точно така, дами и господа, отегчението и досадата ще останат в миналото. Във вашите фирми и компании ще се настани константно добро настроение, както и желание и хъс за работа, придружени с нестихващ порив за неуморен труд. Повече няма да чувате шушукане между колеги, в което всеки се оплаква от работата, която върши. Напротив, все по-често ще виждате благодарност, уважение и искрено щастие в очите на хората около вас. Алкохолният блясък в погледите ще озарява деня им и ще повлиява положително на работния процес.
Ще сформирате отборен дух
За да бъде един екип успешен, той трябва да е сплотен и да мисли като едно цяло. А как хората най-успешно се сприятеляват? На маса и с чаша, разбира се. Свободната консумация на алкохол по време на работа ще бъде крачка към всеобщо сприятеляване, уважаване и масова колегиалност. Служителите ви ще се прегръщат по коридорите, ще пеят песни и ще се сближават. Което неминуемо ще рефлектира върху цялостната работна атмосфера и ще повиши резултатите на цялата компания.
Всички ще бъдат честни
Знаете, че алкохолът умее да натиска бутона на истината у всеки човек. А има ли нещо по-хубаво от това хората в един екип да са честни помежду си? Аз ще ви отговоря - няма. Край на интригите, край на недоизказаните мнения. Ако позволите на служителите ви да пият по време на работа, вие ще им дадете възможност да бъдат искрени и да заздравят още повече отношенията си. И от този процес вашият бизнес може само да спечели.
Никой няма да се оплаква от заплатата си
Тук може би сте си казали "Е, това вече е невъзможно!". Но ще сгрешите. Не познавам човек, на когото парите да са му достатъчно, без значение каква заплата взима. Но знам едно - човешката душа най-лесно се теши, когато чуе "наздраве!", последва звън на чаши и блага глътка любим алкохол премине през гърлото. Тогава някак проблемът с парите остава за "утре сутринта". Поради тази причина, ако позволите на работниците си да консумират алкохол, ще им давате утехата, от която неминуемо се нуждаят, тъй като по презумпция парите не им стигат. Разбира се, това не значи, че не трябва да им плащате подобаващо, замъглявайки очите и мозъците им с алкохол. Точно в този случай пиенето е само временно решение.
Заключение
Наложително е алкохолът да бъде официално разрешен на работното място. И е от изключително значение той да бъде предоставян от фирмата. Точно както е задължително да осигурявате безплатна минерална вода на своите служители, така и алкохолът трябва да бъде на разположение на всички, без да се налага да плащат за него. Вие, уважаеми работодатели, решавате как да организирате процеса - дали да поръчвате по свое усмотрение видове, марки и количества, или да се доверите на усета на самите служители. По-важното е да осъзнаете важността и наложителността на алкохолната свобода на работното място.
Изявлението ми приключва, за да не ви отегча. Надявам се, че съм успяла да ви убедя в необходимостта от консумация на алкохол сред вашите служители. С едно такова решение вие не само ще ги изненадате приятно, но и ще ги предразположите да работят, да развиват въображението си и най-вече да бъдат щастливи. А когато служителите са щастливи, техният шеф също е щастлив. Вие не искате ли щастие?
//divbg//

Няма коментари: