twitter
    Проследи ме във Facebook :)

сряда, 14 май 2014 г.

Новата граматика или как да пишем неграмотно

Здравейте, мили читатели. Сигурно тези, които четат моята статия и са под 20 години се гордеят с това, че не четат книги. Браво на вас !!! Нямате време за четене, а по цел ден сте на линия във фейсбук и акс.фм и поствате колко ви е скучно. Качвате какви ли не ваши голи снимки или заучени цитати под формата на картинка, копирани от някой друг. Чудесна занимавка. Браво! Само че като не четете книги, това се отразява много лошо на правописа ви. Нямате си идея как се пишат елементарни неща. Борите се за тройката в училище и бързате да драснете към някое кафене. Ако не са ви интересни книгите, които ви карат да четете в даскало, поне четете нещо ново, което ви е интересно на вас.
Прочутото „незнам” вече се наложи като вървежно за писане, но нещата да спираха до там, но  в рамките на 2 изречения да допускаш 8 пунктуационни грешки ...
„Здравей те" - вие за спрежение на глагол не сте ли чували ? Сигурно е там за украса ?
"Обичай тесе много" е често срещано пожелание към млади двойки. 
„Откъде” – пише се слято, колкото и да ви учудва това.
Масово започнахте да пишете "штастие", "любимци теми" или "сианка". 
Да не задълбавам и с темата за степенуването. "Най много" и "по-принцип" ... класика.
Не знаете къде да слагате запетаи. Добре ама поне точки слагайте, не многоточия.
Знам, че ще изпусна мнго неща, които бях намислил да ви кажа, но това пък е един повод д ви зарадвам с още една статия на тази тема. Хвала на оня, който измисли героя "Спиндермаан" и се подигра с всички вас, които пишат неграмотно. Вие обаче, поради простата причина, че сте неграмотни, не го разбрахте правилно.
.
И като послепис: Мили колежки, „zavar6ili balgarska filologiq.” Стегнете се. Имате си азбука като слънце, а пишете на латиница. Пишете грамотно. :)
Съжалявам ако съм ви нагрубил с тази статия, но вие не "Съжелявайте", а си вземете поука от нея.