twitter
    Проследи ме във Facebook :)

вторник, 9 октомври 2012 г.

Люк Скайуокър е едно много ядосано пиле


Angry Birds и създателите на "Междузвездни войни” – Lucasfilm Ltd., обединяват сили за нова версия на играта с "гневните пилета”.
Angry Birds Star Wars ще може да бъде свалена на 8 ноември. Междувременно можете да гледате тийзъра, който пуснаха от Rovio.
В играта участват пилешки варианти на Люк Скайуокър, принцеса Леа, Хан Соло, Чубака и Оби-Уан Кеноби, а Дарт Вейдър е прасе злодей. 

Facebook предлага бутоните "Want" и "Collect"


Facebook прибавя нови функции, които ще позволят на потребителите да създават списъци с любимите си продукти и да направят покупки. Новите възможности все още се тестват и засега ще бъдат достъпни само на сайтовете на седем американски марки: Pottery Barn, Wayfair, Victoria's Secret, Michael Kors, Neiman Marcus, Smith Optics и Fab.com. 

На страниците на тези компании ще могат да се създават лични "колекции": към снимките на продуктите ще се появят бутоните "Want" и "Collect". С използването на първия, потребителят ще създава свой списък с желания (Wishlist). Така приятелите му винаги ще знаят какво да му подарят за рождения ден. Информацията за това, какво потребителят "иска", ще може да се вижда както от неговите приятели, така и от приятелите на неговите приятели. Бутонът ще помогне и за по-точното проследяване на личните предпочитания на всеки, което ще бъде от полза и при избора на реклама, която да бъде показвана. Вторият бутон - "Collect", ще пренасочва към сайта на търговеца за оформяне на покупката. Освен това, неговото натискане ще се отразява в хрониката на потребителя.

Новите функции ясно показват, че Facebook възнамерява да продължи да развива участието си в електронната търговия. Вярно, засега самите покупки ще се осъществяват на други сайтове, но това най-малкото ще засили позицията на Facebook на пазара на интернет-рекламата, където компанията с дял от 11% заема второто място след Google (54%). А е и твърде вероятно, Facebook да взема процент за използването на "колекциите" или от сделките, реализирани чрез натискането на бутона "Collect".

понеделник, 8 октомври 2012 г.

Знаете ли, че ...

На един етап, докато е замислял „Междузвездни войни”, Джордж Лукас е планирал за Люк Скайуокър, чичо му и леля му да бъдат джуджета.

Харисън Форд преди да стане филмова звезда, бил майстор дърводелец. Номинираният за „Оскар” актьор все още се занимава с дърводелство, но само като хоби.
Харисън Форд преди да стане филмова звезда, бил майстор дърводелец. Номинираният за „Оскар” актьор все още се занимава с дърводелство, но само като хоби.

Кевин Костнър отказва ролята на Бил за двете части на „Убий Бил”, за да режисира „Свободна територия”. Кевин Костнър отказва ролята на Бил за двете части на „Убий Бил”, за да режисира „Свободна територия”. През 1998, Кевин Костнър се присъединява към актьорите, режисирали себе си в изпълнение, наградено със „Златна малинка” (за „Месия на бъдещето”). Останалите от този списък са – Силвестър Сталоун, Роберто Бенини, Принс, Уилям Шатнър и Том Грийн.

Сценарист-режисьорът Уес Крейвън кръщава най-паметния си персонаж – Фреди Крюгър от „Кошмари на Елм Стрийт” на дете, което го е тормозило като малък в училище.Сценарист-режисьорът Уес Крейвънкръщава най-паметния си персонаж –Фреди Крюгър от „Кошмари на Елм Стрийт” на дете, което го е тормозило като малък в училище.


Крисчън Бейл отказва ролята на Джеймс Бонд. След „Американски психар”, продуцентката на Бонд – Барбара Броколи се среща с Бейл и му намеква, че ролята на 007 може да е негова
Крисчън Бейл отказва ролята на Джеймс Бонд. След „Американски психар”, продуцентката на Бонд – Барбара Броколи се среща с Бейл и му намеква, че ролята на 007 може да е негова, след като договора на Пиърс Броснан изтече, стига Бейл да приеме. Крисчън обаче се възмущава от героя, защото той символизира „всички противни стереотипи за Англия и британските актьори.” Бейл казва на Броколи, че той „вече е играл ролята на сериен убиец”.