twitter
    Проследи ме във Facebook :)

сряда, 10 януари 2018 г.

Пропилявайки живота си (част 2)

Все още ли търсиш начин да постигнеш мечтите си?
1) Ако отговорът ти е "Да.": Аз няма да ти дам точен отговор как да го направиш. Не съм от онези, които ти казват какво да правиш, че да превърнеш затъналия си живот в мечтания такъв. Спри да четеш, затвори страницата и си пусни нещо по-интересно за гледане в YouTube.
2) Ако отговорът ти е "Не.": Здравей, друже! Прочети ме, може да ти хареса.

Всеки има един период от своята възраст, в който се опитва да разбере какво се случва. Добре де, няколко пубертета са. При някои хора се случва по-рядко, при други е по-често. Никога не съм се справял добре в уводите, затова ще започна направо (бел. авт. - вече се оплетох, трудно ми е). 
Обичам да мисля, обичам да мечтая, обичам да споделям мислите си с хората. За какво мислите в момоента? Извадете лист и химикал и запишете за мен какво мислите в момена в едно изречение. 
Живеем в изключително забързан свят. Хората ходят на работа, прибират се, после ходят на фитнес, прибират се, спят, ходят на работа... Случва се и да почиват - Неделя. Не живеем във времето преди 90-те, че да се почива два дни в седмицата. Хората ходят на работа, за да си дочакат отпуската. През отпуската мислят какво е да си починеш от работата. Хората забравиха да си почиват. Може би хората ... забравиха да са хора.
Твърде ангажирани с работа и фитнес, с това как да имат повече пари и как да изглеждат по-добре пред останалите хора, хората забравиха самите себе си. Забравиха да отделят време за самите тях.
Живеем във века на интернета, на свободната мрежа. Има достатъчно много инфоамация под много форми. Ние (визирам и себе си) предпочитаме след работа да "разпуснем с нещо". Дали наистина разпускаме? Дали наистина си почиваме. Ще предпочетеш лек неангажиращ филм, комедия примерно, пред нещо по-сериозно като лекция от университет, качена в социалните мрежи. Ще предпочетеш да гледаш клипове на котки или на пребиващи себе си руснаци, пред това да научиш как да си сглобиш сам стилаж за книги от използван картон. 
И ден след ден и се учиш. Учиш се да не мислиш.
Преди няколко дни разговарях с приятелката ми и се заговорихме за това как да намерим златната среда. Трудно е. Истината е, че можеш да я намериш,не като я търсиш и не знаеш каква е тя, а сам да си изтъкнеш каква искаш да бъде.
Сядаш пред компютъра и пишеш текст в Google: "как да променя живота си". Четеш и четеш, десетки статии, написани от уж успели потребители, а зад тях стоят никакви малки същества, опитвайки се да ти продадат скандален текст с реклама до него. 
Сядаш пред компютъра и пишеш текст в Google: "Как да намеря момичето на мечтите си". Същото - четеш това, което искаш да чуеш.
Сядаш пред компютъра и пишеш текст в Google: "Как да се справя на интервюто за работа". И намираш текст, четеш, копираш го и се представяш за някой друг.
И после пак, и пак, и пак....

Здравей, друже. Спри да четеш. Излез навън. Погледни хората в очите, усмихни им се, кажи "Здравей" на непознат. Ще се изумиш от това, което ще последва.

...
За какво мислиш в момента? Извади същия лист от преди малко и надраскай новата си мисъл. Запази я някъде. Ще ти потрябва.